08 september 2008

Lite får jag gjort fast sakta går det

Hunden och jag tog en regnig promenad i lilla skogen och mötte på några barn som orienterade, de var blöta och vilsna och förstod ej kartan.
Hunden som ej gillar regnväder var inte vidare pigg på att visa vare sej vägen tillbaka till deras skola eller lära barnen kartläsning och var de kunde hitta stämpelställena, men hon fick följa med ändå.
Lite fundersam blir jag när skolan skickar ut barnen fast de inte har en endaste aning om hur de ska gå eller göra.
Visst hänger de med på lektionerna så kanske de hade vetat men.. ja alla gör ju inte det och jag tycker nog inte att man kan ha rätt i att säja att de får skylla sej själva. Nej. Barn är barn och någon vuxen borde ha funnits i skogen.

Det här är grannens hund - en Samojed .
Det var rätt många år sedan jag spann garn, och särskillt länge sedan var det jag spann på slända så vi får väl se hur det går.
En spinnrock vore inte helt fel, och kanske beställer jag en nu till hösten när jag inte behöver försörja den vuxne ej hemmaboende sonen längre.

Julklappsvantar som ska maskintovas såsmåning om.

Och så detta lustiga stycke som jag såg att mostern tittade fundersamt på under dotterns kalas.
Nej, moster, det ska inte bli en ylletrosa, det ska bli något annat..
Och så inväntar jag mitt tredje och sista Hemlis3 paket som virrade bort sej på posten, det ska bli skoj att få.


2 kommentarer:

Fru P sa...

Jag undrar också vad ulltrosan skall bli. Spinnrock, ser dom likadana ut nu som för 100 år sen? Det borde ju iså fall gå att få tag på begagnat billigt, jag tror inte de är så "inne" just nu (jag surfar en del på antikauktioner etc).

Tvärslå sa...

Jodå det finns begagnade spinnrockar men ofta fattas det delar eller också är det bara en spole med.
Jag köpte en finfin spinnrock på Myrorna för en liten peng, cyklade med den över stan och hem (det gick lite krokigt) jag visste när jag köpte den att spolvingen fattades men jag kunde inte motstå och så tänkte jag att det ordnar sej, jag hittar en vinge nånstanns.
Men tyvärr har jag lyckats dåligt.
Auktioner tar jag mej inte till för de ligger oftast så avlägset och det blir lite för tufft att ta sej dit med cykel ;)