19 februari 2009

Skeptisk ?

Igår gosade jag bäjbis.
I tre timmar minus amningstid, beslagtog jag bäjbyn som luktade så mysigt och somnade och bara var så underbar. Och bara 1 liten månad var hon.
Det bubblades med brorsdotter och åts kladdkaka som dottern bakat.
Det kan man leva på ett bra tag.

Ikväll ska jag försöka mysa med dottern på 11 år, det kommer nog gå sämre men jag har köpt ostbågar som muta.
Hon åker nämligen bort HELA helgen, till farmorn och vidare till huvudstaden med tåg på lördag.
Och jag då, vad ska jag hitta på ?
Jo jag har mer eller mindre släppt in karln i livet igen, vi får se hur det går med den saken, och han kommer hit i morgon.

6 kommentarer:

Annapuh sa...

Hej igen. Måste bara höra om du är med på ravelry? Du har ju en massa fina saker som ger inspiration! Jag är jättenervös för att börja brodera på mina vantar. Jag drar mig in i det sista, o börjar hellre på ett par nya än att ta fram "nål o tråd" så att säga..

Ha en trevlig helg!

Fru P sa...

Hallå brodösen-tösen! (Hoppas det gått bra med karln...)Jag ska göra enkla vantar, som skulle bli fina med broderi på. Men hur gör man, det är inte min starka sida precis? Eller vet du nåt bra ställe på nätet som visar hur man nålfiltar (heter det så?). Det här kommer att sluta (i bästa fall) med enklaste sortens broderad blomma...

Tvärslå sa...

Annapuh - Tack för dina snälla ord :)
Nej jag finns inte med på ravelry. Det är ju jättekul att brodera lite på grejer man gjort men jag kan liksom bara göra det som faller in just då på just den saken och som känns rätt för mej.
Många många andra gör så enormt fint.
Jag tror nog att de olivfärgade nålbundna finns med under nålbundet i bloggen.

FruP - Hur man gör ? Njaa man gör som man vill och känner för :) inte finns det väl några regler man måste hålla sej till ?
Jag har väldigt svårt att hålla mej fast och gör något som man "måste", och vill tro att det blir finast när man känner själv att det känns rätt.
(och karln kändes det rätt bra med so far)

Annapuh sa...

Jag är inne på fjärde paret nu, men jag har lite trubbel med hur jag ska få till tummarna på ett bra sätt. De sista två gör jag tumlösa tills jag får till det.Jag minskar nån maska på insidan varje varv tills jag tar in var tredje i ett o ett halvt varv ungefär.. men jag måste öva in det lite så jag får in snitsen. Det får bli bara tummar en kväll. Men jag fick finfin inspiration av dina vantar. Ja, jag gillar det enkelt, så det kommer nog att bli något simpelt broderi när jag väl vågar prova.

maja sa...

HEY GUMMAN :) Nu e de allt min tur att undra: *ho hoo ho hoo har du lagt ner bloggandet* fast jag är likadan just nu känner jag... och märker också på andra bloggare att det inte är så roligt just nu! undrar om det är årstiden? eller om bloggandet är på väg att dö ut?? vore ju synd-när jag precis börjat :) Kramiz på dej från mej

Fru P sa...

Hej igen! Vad kul att du gillade mina vantar :)
Det är ju du som är vantproffset! Garnet heter "Ecco" och är merinoull tror jag, har inte kvar etiketten. Nu har jag börjat på ett par till dottern av samma modell, det var kul och går snabbt ju!