14 juli 2010

En underbar regnig cykeltur

Jag skulle kunna berätta en himla massa om min rygg som känns som om den ska gå av på mitten nu men det blir ingen gladare av, istället tänkte jag berätta om dagens cykeltur hem från jobbet.
Gnällbältets mecka fick rejält med regn idag till min stora glädje, och blixtar och dunder.

Jag tror inte någon på hela Nygatan blev så glad som jag när himlen plötsligt öppnade sej och verkligen tömde ner hinkvis med vatten.
Om jag inte jobbat i butiken hade jag rusat ut på gatan och hoppat i vattenpölarna och skrattat lyckligt men så beteer man sej kanske inte på arbetstid ?
Jag lyckades iallafall stoppa mej själv precis i entrén men där blev jag ståendes med ett stort smile.
Men sen lugnade sej regnet och Lisa kom och avbytte mej i butiken, såklart blev jag kvar en stund för det är svårt att slita sej.
Efter en stund kom jag på att jag måste ju åka hem till hunden, och då hade det återigen börjat regna, MEN det började ösregna på allvar såfort jag klev ut till cykeln.
Innan jag kommit fram till slottet som ligger väldigt nära butiken hade jag smink ner till axlarna och kläderna var genomvåta..... Men vad gjorde väl det ?
Det öste ner men det var ett varmt och efterlängtat sommarregn och jag njöt av cykelturen medans mina tröjärmar stadigt växte av regnets tyngd.
En gång i tiden när jag gick på Skinnskattebergs folkhögskola sa en lärare att jag liknade Birgitta Andersson - ni vet Hedvig som cyklade och sjöng - Kom och skriv mej det på näääääsan !
Ungefär så kände jag mej och det var inte fy skam idag :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

UNDERBART!! Själv var jag på jobbet utan så mycket som ett fönster, men då och då sprang jag in på kontoret och fick se skymten av forsar mot fönstren och blixtar som lyste upp himlen!

Nu laddar vi för Hawaiifest!

//Sis

Becca & baby sa...

Kul att du kikade in ^^

Haha, jag har nog faktiskt ett svagt minne av hon på cykeln ;p

Peter sa...

här är en till med rejält ont i ryggen, jag har ringt min chiropraktor, men han kanske har semester, det var bara svarare... Här kom det också regn igår, skönt som tusan, men jag trodde det skulle vara lättare att andas idag, men det är det inte... Kanske behövs lite åska också som rensar upp i luften. Ha det bra!