16 oktober 2010

Julfunderingar och lite garnfunderingar

Jul är det ju inte än men det är bara 6 veckor kvar tills det är julmarknaden, och tiden går fortare än man tror.
Så idag har jag testat vaxa lingonris för att se hur det ser ut om några dagar, jag spånar på lingonkransar som har bättre hållbarhet.

Färgen paprika tycker jag är så underbar, men som vanligt gör inte bildens färg det rättvisa.
Tanken var ett lite tjockare entrådigt garn men jag känner mej lite osäker på det för merinoullen är tvättad, det entrådiga jag förr spunnit har varit fet vanlig svensk ull, det är skillnad.
Enorm skillnad skulle jag vilja säja och jag har inte riktigt fått in snitsen ja hur som helst, så spann jag iaf en lite tjockare tråd men kände mej lite tveksam så jag spann ett entrådigt till men mycket tunnare och tvinnade samman dem.
Jag gillar det.
Det blev livfullt och färgen är kanonfin, murrigare än på min skärm - för det kan ju vara så att det är min gamla svajiga skärm som håller på och lägger av.

Den härliga hösten inspirerar mej till max, jag mår som fisken i vatten den här årtiden och önskar alla fina promenader i höstvädret.

6 kommentarer:

MiA sa...

Cool idé att vaxa lingonriset! Hur gjorde du? Bara gned in bladen med vax? Du får meddela sen om det gjorde verkan :))

TokTova sa...

Jag gillar garnet. Ser ut att ha fina "effekter". Jag köpte en "jultidning# idag för att komma lite mer i stämning inför fixandet till julmarknaden. Men det kändes verkligen märkligt tidigt...

fale artut sa...

Röd paprika låter som musik i mina ulliga öron! Hur vaxar man lingoris?

Tvärslå sa...

Smält bivax på svag värme och doppa ner riset däri, men akta fingrarna för det är riktigt varmt, och lägg det inte ner innan det torkat till lite.
Blekt smält bivax är kanon om man vill göra något skoj av vackra höstlöv, de blir som läderlika och man kan klippa och sy ihop dom till jätteroliga saker :)

Tvärslå sa...

Jag vill tillägga att det jag tidigare vaxat har inte varit så tjockbladiga växter,så det här är ett test för att se om det funkar eftersom det är en hel del vätska i lingonblad ändå.

Lena Andersson sa...

Spännande med vaxning inte bara våra stackars ben = )
garnet ser ut att vara i en härlig färg.
Lena