21 oktober 2008

Konsten att sila the

Jag har gnott de små grå mot varandra ett tag och funderat hur man gör rött the utan att få halva koppen full med the "blad" ?

En vanlig the sil funkar inte, det är ett som är klart.

Oftast gör jag en mugg bara men får sila genom 2 silar ovanpå varandra eller hälla theet fram och tillbaka genom silen.

Struligt japps.
Ska man behöva ett kaffefilter eller vadå ?

4 kommentarer:

Fru P sa...

Det här kan jag lösa tror jag. Det finns fina lösa tesilar som har tätare väggar. Antingen kan man köpa en billig sladdrig som jag tror finns i mataffären (typ plastring med "påse". En sån hade jag förut, men sen investerade jag i en dyrare som jag hänger i tekannan, som en korg med stela väggar med "tätt" material emellan. Finns i olika storlekar i téaffären. Jag fick förresten lite teutbildning genom mitt jobb för en liten tid sen. Vet du att då man köper lösté med fruktbitar i etc, så är det bara för att det ska se snyggt ut, arommässigt tillför det nästan ingenting till téet. Vidare kan jag berätta att påsté INTE behöver vara av sämre kvalitét av lösté, det var mera förr. Men man får vad man betalar för, som vanligt. Slut på föreläsningen, over and out.

garnlivet sa...

Har haft samma problem med just rött the men har nu börjat använda thefilterpåsar...engångs...javisst men just nu det bästa alternativet om man inte vill ha en massa theblad lösa i koppen...och det vill man inte.

Peter sa...

Jag köper bara färdigpåsade theer, eller det händer väl att jag köper lösthe också, men inte ofta, men då har jag en sån där kula som man får theblad i thet av...

Och ja, sonen är en stor kille nu :)

Tvärslå sa...

Thepåsar duger oftast men jag gillar det där med lösthe.

I natt drömde jag att jag hade en bäjbi strumpa och silade rooibos i ;)