10 oktober 2009

Den som söker finner ?

För några dagar sedan var jag på biblioteket och letade efter böcker med gamla julbonader, men det var väldigt dåligt med sånna på vårt lilla bibliotek.
Jag har för mej att min gammelfarmor hade häften med sånna när jag var liten, precis som häftena med monogram i.
Bibliotekarien lovade höra sej för och återkomma, jag hoppas hon finner något spännande.

Igår på stan såg jag att kommunen iallafall funnit lite spännande grejer på botten av Svarån, en hel hög med cyklar och några kundvagnar.
Jag tror folk är idioter som kastar ner cyklar i ån, varför liksom ?
Min cykel blev stulen för drygt en månad sedan, jag lyckades hitta den igen pga "cykelns förbannelse" dvs lägger man i 3:ans växel slår bromsen i och det går inte att cykla. Cykelbanditerna hade gjort det och fick nog, men inte nöjde de sej med det - nej de sparkade sönder kedjeskyddet som hämd på mej eller cykeln.
Tji fick dom tänkte jag och släpade glatt hem cykeln, som någon vecka sedan blev stulen igen, jag har inte hittat den efter det.

Julmarknadsanmälan faxades också in för ett litet tag sedan, och i fredags ringde de därifrån och meddelade att det var fullt !
Jag fick ingen plats i år, iaf inte 1:a adv, snopet och ledsamt för jag har ju medverkat där i snart tio år.
Jag söker vidare efter annan julmarknad och ska se om det finns plats, det har ju blivit tradition och det vore väldigt sorgligt om det inte blev något.

5 kommentarer:

malinmys sa...

Det finns en mysig marknad i Karlstad!! :o)

TokTova sa...

Västerås? Annars trodde jag att sådana mängder cyklar i åar bara fanns i Uppsala...

Tvärslå sa...

Malinmys - Det är för långt att släpa grejerna på buss/tåg i julruschen.
TokTova - örebro var det här.Onödigt dränkande av cyklar som skulle kunna göra vem som helst glad tror jag.

Naturlikt sa...

Vad tråkigt att det inte blev någon marknad iår!! Har själv varit med i Wadköping de senaste åren... Vi kanske har setts!? :)

Tvärslå sa...

Naturlikt - Vi har setts eller rättare sagt jag vet att jag sett dej och dina vantar för jag kommenterade dina nålbundna :)