09 juni 2010

Inga färger förutom vit

Vantgarnet tog visst slut, jag måste till den lokala garnbutiken och köpa lite mera.
1 hg är slut och vantarna är halvfärdiga.
Det är 4 trådigt så visst det går åt mera garn men jag gillar när det är lite grövre även om jag är mycket imponerad av det fina 2 trådigt nålbundna.

Ett litet paraplyställ blev klart idag.
Användningsområdet behöver såklart inte vara till paraplyer utan kanske att ha spadar uti en lekstuga .
Och min kamera den fortsätter ta gula bilder....

Och en rätt stor fin korg fick en tunnare strykning av vitfärg och står tillsammans med paraplystället i butiken nu.
Det beställda insynsskyddet på 70 cm, som är makan till det som synes i bakgrunden på bilden är också färdigt för hämtning av kunden.
Så höll jag på att glömma den lilla pedistalen som jag glömt fota, den står också ute i butiken.
Det är väldigt roligt när folk kommer och tittar vad man gör men vid lunchtid idag kom det in en dam som gick raka vägen upp till mej i lilla verkstan i butiken.
Jag hann liksom inte tala om att det stod nymålade saker överallt förrns hon satte handen på en halvtorr sak som ej är klar,damen var så rapp så jag blev livrädd att hon skulle få målarfärg på sej, nu klarade hon sej tack och lov annars hade det kunnat bli mindre roligt har jag en känsla av.
I morgon är jag på dotterns skolavslutning och nu är det alltså slut på mellanstadiet och till hösten kommer högstadiet.
Det ska bli spännande att se förändringen i henne under sommarlovet.

4 kommentarer:

Anno sa...

Om du försöker ändra vitbalansen i kameran från dagsljus till skugga/ glödlampeljus så ska du se att bilderna blir vitare. Om du har photoshop eller annat fotoredigeringsprogram,så kan man även ändra vitbalansen där, oftast genom att ändra temperaturen på bilden.

Gillar dina saker du gör! :)

TokTova sa...

Snyggt nålbundet som vanligt! Jag har nu gett m ig i kast med nästa utmaning i nålbindningen nämligen muddar. Finns det något sätt att undvika att det blir "spiralbundet" dvs att den avslutade kanten alltid sticker upp. Om du nu fattar vad jag menar.
:-O

Tvärslå sa...

Anno - du anar inte hur mycket jag har krånglat med vitbalansen...men det vill sej inte när jag är inuti den "vita" butiken,ute funkar det.
Får nog redigera i datorn som du säjer.
TokTova - Ska du göra muddar som går att öppna och stänga ?
Tänker du på att göra en rad i taget eller hur menar du ?

Fru P sa...

Vackra somriga saker. Jag älskar korgar, kan inte få nog av dem. MÅste nog visa min stickkorg på bloggen, även om jag inte gjort den själv.