26 augusti 2008

Jag hoppas det blir tofflorIstället för att göra klart den där tovningen som jag bestämde mej för att klara av idag så har jag stickat tofflor som ska maskintovas, mönstret fanns på FrökenC blogg. (så hunden på bilden är inte den jag skulle ha visat utan knashunden min)

Så enkelt att till och med jag skulle klara det, då blir man glad när man är mönster-analfabet som en annan.

Jag har precis stickat klart dom så de är inte körda i maskinen än, det får jag göra i morgon för det är inte värrt att starta med det nu. (då kanske grannen klipper av solrosen däruppe ;) )


Hur som helst så funderade jag på en sak ang tofflorna.... När man maskintovar, krymper plagget mest ihop på längden ?

Iannatfall kommer jag nog inte kunna ha tofflorna, de är långa som tusan men inte särskillt breda - det oroar mej lite om jag ska vara ärlig, valkar de ihop sej rejält så vete sjutton om jag verkligen kommer kunna dra och forma till dom så de passar.
Jag hoppas de passar sen för jag har redan börjat bli kall om fötterna här hemma.

Det kanske slutar med att de ser ut som smala kanoter ?


3 kommentarer:

Fru P sa...

Det blir tofflor! Jag har tovat ett par väskor och det stämmer att det drar ihop sig mest på längden, det är ialla fall min erfarenhet. Tofflorna vill jag se sedan.

Peter sa...

Ja inte vet jag hur dom krymper :) Kanske på längden, det gjorde ett par av mina strumpor som jag tvättade nyss...

En stor pokal har vi, eller hade, har man tre inteckningar så får man behålla den, och då ska man köpa en ny, men han som fick behålla den har inte gjort det än... Nä, brorsan var inte med i år, först var han sjuk sa han, sen hade han missat bussen, så vi vet inte, han vågade kanske inte ställa upp i år :)

Liesbeth sa...

Oj, vilket snyggt garn...!