26 december 2008

Förr eller senare ska det väl gå ?

Tack o lov nu är det värsta över, sant är att jag inte är någon jul älskare. Sen kommer nyår och påsken, inte lika hemska men inte skoj ändå.
Ännu ett försök att få till ett par tofflor gjorda efter fröken c´s mönster har gjorts, och precis som förra gången så vill det sej inte.
De här är maskintovade två gånger på 60 grader, första gången med tvättnötter och andra med såpa. Lite tovade de ihop sej men ja bara lite.
Nåväl, de är varma fast det ser ut som tofflor som min gammelfarmor gjorde när jag var liten.

Finaste och goaste cockern börjar se lite långhårig ut igen, och en närstående sa att hon blir mer och mer grå snabbt. Jag hävdar att det måste vara nån slags vinterpäls och inget annat.

En av de fem´s vantar låg på gränsen storleksmässigt så nya stickas i blått.

3 kommentarer:

Fru P sa...

Hej Tvärslå! Jaså, du är ingen julälskare förstår jag? Jag älskar jul, men inte julafton så mycket, just det är en hysterisk skitdag. Uthärdas för barnens skull, punkt. Jösses, vad du producerar vantar. Jag har faktiskt inte gjort nån vante sen i slöjden.

Tvärslå sa...

Vantar går ju snabbt, en tröja skulle jag aldrig kunna få till, skulle tröttna och gett upp långt innan jag kommit till halva.

fröken c sa...

åh, jag lider med dig för att tofflorna inte vill lyckas! och så känner jag mig lite vagt skyldig också, för det borde få lyckas för dig också när det lyckas för mig...

jag måste nästan snart göra ett par till för att kolla att allt stämmer med min beskrivning (men det ska det göra!)

ha en riktigt god fortsättning!